5 voordelen van huisvochtigheidscontrole

  • Martin 
beschadigt

Een huis met een ideale luchtvochtigheid tussen 40-60% RV is gezonder, comfortabeler, veiliger en schoner. Een geweldige manier om uw leefomgeving en de gezondheid van uw dierbaren te beschermen, is door te investeren in een bevochtigingssysteem voor woningen, vooral als u in een drogere omgeving of in een ouder pand woont. Hier zijn vijf belangrijke voordelen die verband houden met het regelen van de vochtigheid in huis. Gezamenlijk laten ze zien hoe heilzaam en gezond deze technologie werkelijk is.

1. Ziektepreventie

Veel veel voorkomende virussen, zoals griep, gedijen goed in drogere omgevingen en kunnen gemakkelijk in de lucht van een huis worden overgedragen. Dit kan leiden tot verspreiding van verschillende ziekten en nadelige gezondheidseffecten. Als de lucht vochtig is, hebben deze virussen echter een moeilijkere overdracht. Gereguleerde en gecontroleerde bevochtiging is de beste manier om uw huishouden te beschermen tegen ongewenste verkoudheid en ziektes, vooral in de winter als de verwarming aan staat en de binnenlucht normaal opdroogt. Bovendien kunnen huisdieren zoals honden, katten en papegaaien erg ziek worden door drogere lucht die vatbaar is voor overdracht van virussen in de lucht, dus een huisbevochtiger beschermt in wezen iedereen in uw huis tegen nadelige gezondheidscomplicaties.

Ziektepreventie

2. Verwijdering van stof in de lucht

Stof en luchtverontreinigende stoffen zoals schimmelsporen kunnen een breed scala aan problemen ontwikkelen, waaronder allergische reacties en infecties. Dit wordt versneld in woningen met een luchtvochtigheid lager dan 40% RV, en kan gemakkelijk uitgroeien tot een moeilijk te overwinnen probleem. Door te allen tijde een voldoende relatieve vochtigheidsgraad aan te houden door het gebruik van een huishoudelijke luchtbevochtiger, worden stof en verontreinigende stoffen in hun sporen gestopt. Het bindt deeltjes in de lucht stevig aan elkaar en zorgt ervoor dat ze neerslaan. Beschouw het als het aanbrengen van een screenprotector op uw smartphone in een beslagen badkamer, waar stof en vervuilende stoffen vallen door strakker binden en een zwaarder gewicht om een ​​schone en pure sfeer te creëren.

3. Voldoende en gereguleerde hydratatie

Een huis met een constant onderhouden vochtigheidsgraad van 40-60% RV zorgt voor een goede hydratatie. Dit beschermt tegen schade aan huid en haar in de vorm van droogheid, jeuk, dofheid en gespleten haarpunten. Ook bij voldoende vochtige omstandigheden worden schilfering, scheurvorming en ruwheid voorkomen. Hierdoor blijft uw huid levendig en gezond, en wordt het haar veel beter beheersbaar en sterker. Als u houten meubels, waardevolle kunstwerken of gevoelige muziekinstrumenten zoals een piano of viool heeft, beschermt een goede bevochtiging tegen barsten, kromtrekken en andere dimensionale veranderingen die worden veroorzaakt door een drogere atmosfeer. Daarnaast blijven houten vloeren ook langer in betere staat. Dergelijke producten hebben een evenwichtige vochtigheidsgraad nodig om hun beoogde vorm en samenstelling te behouden zonder problemen of ongewenste nadelige effecten te ontwikkelen.

Gereguleerde hydratatie

4. Vermindering van elektrostatische schokken

Totale luchtbevochtiging in huis is cruciaal om te beschermen tegen elektrostatische schokken en de ontwikkeling van statische elektriciteit, die kan stoppen met vervelende en irriterende schokken. Bovendien beschermt het uw huis tegen branden die worden aangewakkerd door statische elektrische ontladingen, vooral tijdens de wintermaanden. Voor mensen met slimme huizen of gevoelige elektronica, een luchtvochtigheid binnen tussen 40-60% RV verdrijft elektrostatische opbouw en beschermt uw huis, bewoners en meubels tegen mogelijke ontlading dankzij een drastische vermindering van de opbouw van lading.

5. Zuivere en schone lucht

Wanneer we droge lucht inademen, is het moeilijker om zuurstof voldoende op te nemen en af ​​te geven aan onze bloedstroom. Dit kan resulteren in verhoogde vermoeidheid en vermoeidheid, evenals verminderde concentratie. In combinatie met stof in de lucht en verontreinigende stoffen die gedijen in droge lucht, heb je een giftige leefomgeving die ongemak kan veroorzaken en je ongelooflijk ziek kunt maken. Regelmatige keelpijn, hoofdpijn en vermoeide ogen zijn veel voorkomende symptomen, evenals voortijdig ongemak bij contactlenzen en huidirritatie. Met de installatie en bediening van een luchtbevochtiger voor in huis kan de luchtvochtigheid in huis nauwkeurig op het juiste niveau worden gehouden en kan de lucht effectief worden gereinigd door vocht te verspreiden en stof te binden. Mensen met ademhalingsmoeilijkheden of ziekten zoals astma zullen veel baat hebben bij een gecontroleerde atmosfeer, en de installatie van een hygrometer en hygrostaat kan helpen om de omstandigheden in elke kamer in uw huis nog effectiever vast te stellen en werkt op vrijwel dezelfde manier als een thermostaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *